presentatie NVvA

05 | 2013 : presentatie NVvA

Op 7 februari 2013 heb ik voor een bijeenkomst van de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen een presentatie gegeven. Ik heb daar verteld hoe ik mijn reïntegratie naar mijn nieuwe onderneming heb beleefd. En wat de rol van de arbeidsdeskundige was die mij hierbij heeft ondersteund.

Naar aanleiding van de presentatie is ook een artikel verschenen in het blad ADvisie.

presentatie NIS

10 | 2012 : presentatie NIS

Voor een bijeenkomst van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS), georganiseerd door Heling & Partners, heb ik een presentatie gegeven over ‘rolstoelarchitectuur’. 
“Als het gaat over woningaanpassingen lijkt het wel of esthetiek niet meer aan de orde is.”
Deze uitspraak van een van mijn opdrachtgevers geeft aan dat er behoefte bestaat aan een insteek die verder gaat dan pure functionaliteit. Uiteraard gaat het bij woningaanpassingen in eerste instantie over praktische zaken, maar juist als het gaat over woningaanpassingen, wil je ook dat het aansluit bij de persoonlijke smaak van een bewoner.

Dít verhaal heb ik verteld aan de hand van twee voorbeelden: ons eigen huis en dat van Pauline.

10 | 2012 : mini congres Loosdrecht

Ik heb een presentatie gegeven over ‘rolstoelarchitectuur’. In het kader van ‘eigen regie’, heb ik onze woonark laten zien en het huis van Pauline. Twee woningen met aanpassingen, zonder dat deze woningen er uit zien als ‘aangepaste woningen’.
Deze dag is georganiseerd door onder andere Jan Troost. Hij zet zich in voor de belangen van mensen met een beperking.
Na deze presentatie ben ik geïnterviewd over mijn houding als architect ten opzichte van aangepaste architectuur.